+45 98 49 92 64
Åbningstider

Læsø - et eldorado for lystfiskere

Læsø byder på 100 km kyst, som varierer mellem badestrande, strandenge, vådområder og havne. Med alt det vand er Læsø et oplagt feriemål for lystfiskere. Her kan I fiske langs med kysten, fra havnemolerne, i en put & take fiskesø, i en ferskvandssø og naturligvis på havet, fra en båd. Og medbringer I ikke jeres eget fiskeudstyr, kan I både leje og købe fiskegrej ved havnene og ved Læsø Fiskesø. I kan købe fisketegn på fisketegn.dk eller på Læsø Turistkontor.

Kystfiskeri langs Læsøs nordkyst

Lystfisker ved Læsøs nordkyst

Langs Læsø nordkyst - fra havnen i Vesterø til Bløden Hale længst mod øst - finder I mange fiskepladser, som fx Danzigmann, Horneks Odde, Bantstenen og Hvidebakker. Her har I gode muligheder for at fange havørreder, hornfisk, multe, havbras, makrel, pighvar, skrubbe og fjæsing (husk en lang tang til de giftige, men velsmagende fjæsinger) i perioden fra marts til november.

Mange fisk holder til på sandstrækningerne og især ved dybe render mellem revlerne, tæt på land. I vinterhalvåret trækker fiskene ud på dybere vand, så de allerbedste muligheder for fangst er i starten af sæsonen, hvor havørrederne fra de danske og svenske åer kommer forbi Læsø i store stimer.

Molefiskeri ved havnene i Vesterø og Østerby

Lystfiskere på havnemolerneBørn fisker fra stenmolen

Vil I hellere fiske lidt tættere ved bylivet, kan I finde jer en god plads og kaste snøren ud fra molerne i både Vesterø og Østerby. Her er der stor sandsynlighed for at fange fjæsing, hornfisk og makrel. I sommerperioden kan I også være heldige at fange en multe.

Put & Take fiskesø nær Nordmarken

Ved den hyggelige Læsø Fiskesø, som ligger lige syd for sommerhusområdet Nordmarken, finder I gode faciliteter. Fiskesøen dækker et areal på 10.000 m2 og har en vanddybde på 4 meter. Her kan I fange regnbueørreder, ål og måske flodkrebs. I kan leje fiskestænger og købe fiskegrej på stedet. I kan benytte bænke og en renseplads på stedet samt købe drikkevarer. Billetkøbet foregår ved selvbetjening. Læsø Fiskesø holder åbent fra april til november - fra solopgang til solnedgang.

Adresse: Nordmarksvej 4, 9940 Læsø, 98 49 80 41 / 61 75 69 54

Fiske i ferskvandssøen Hornekssøen

Næsten alle søer på Læsø er i privateje, men Hornekssøen er ejet af Naturstyrelsen, og her må I gerne fiske, hvis I vil prøve at fiske i ferskvand.

Prøv havfiskeri fra båden Seadog

Dagens fangst af torsk fra båden Seadog

Vil I gerne fiske på havet, kan I tage med passagerbåden Seadog på havfiskeri. Seadog har plads til 12 passagerer og sejler ud på havet efter en fastlagt sejlplan, men I kan også chartre båden, hvis I ønsker at arrangere jeres helt egen tur. I det salte farvand omkring Læsø kan I fange torsk, makrel og fjæsing og længere ude også sej, pighaj og havkat. På fisketuren er der også gode muligheder for at se sæler.

Fiskeri på egen hånd fra jolle

Har I lyst til at fiske alene i fred og ro på havet i en lille jolle, kan I leje en jolle med motor i Vesterø Havn.