+45 98 49 92 64
Åbningstider

Læsø byder på spændende attraktioner for hele familien

Når I holder ferie i sommerhus på Læsø, kan I gå på opdagelse i øens mange interessante attraktioner. Her kan I lære mere om Læsøs helt specielle tanghuse, opleve sydeprocessen i Saltsyderiet og lade jer forkæle i det moderne kurbad Læsø Kur. I kan spille golf på den præmierede seaside-bane hos Læsø Seaside Golfklub, besøge en af Danmarks ældste kirker og gå på opdagelse i den lokale kunst og kunsthåndværk. Eller I kan se et intakt Læsø-hjem fra sidst i 1800-tallet på Museumsgården, nyde synet af blomstrende rhododendron i Læsø Rhododendronpark og gå på i Læsø-tårnet for at få en god udsigt over Læsø. Læsøs natur og de to hyggelige havne er også attraktioner i sig selv.

Læsøs tanghuse - et unikt kendetegn for øen

Et af Læsøs imponerende tanghuse

En af de mest specielle attraktioner på Læsø er tanghusene. De hyggelige, bevaringsværdige og helt unikke tanghuse findes kun på Læsø, og de fleste er i dag fredet på grund af deres kulturhistorie og arkitektur. Ideen til tangtaget opstod dengang, hvor Læsø hverken havde skov eller strå, og dermed ingen byggematerialer til tagene. Men heldigvis var der tang nok i havet, og det blev så brugt til at bygge tage med. Som en bonus viste det sig også, at tang er et isolerende, bæredygtigt og brandhæmmende materiale. Et tangtag kan holde i flere hundrede år. De tykkeste og mest intakte eksempler på Læsøs tangtage kan I se på Museumsgården og Hedvigs Hus ved Østerby.

Læsø Salt – kendt langt ud over landets grænser

Følg saltsydningen i de åben sydekar

En anden kendt attraktion på Læsø er Læsø Saltsyderi, hvor I kan se det salte grundvand fra Rønnerne blive omdannet til sydesalt i sydehytterne efter de gamle sydeteknikker. Saltet bliver håndlavet i de rygende, åbne jernpander, nøjagtigt som i middelalderen. I højsæsonen fortæller syderne om sydeprocessen og saltets historie, og børnene kan prøve selv at syde salt.

Kulturhistorie i Læsøs attraktioner

På frilandsmuseet Museumsgården, som er en del af Læsø Museum, kan I opleve et intakt Læsøhjem fra 1860 med originalt interiør som ildsteder, alkover og møbler. Den firelængede gård blev bygget i 1600-tallet og har Læsøs tykkeste og mest imponerende tangtag. Museumsgården indeholder også udstillinger med Læsødragter og malerier. Udenfor i gården kan I se en gammel brønd, og på plænen ved museet står en velfungerende stubmølle. Museumsgården er en af de mest autentiske attraktioner på Læsø.

I kan også opleve kulturskatte i Læsøs tre historiske kirker. Den smukke, rødkalkede Byrum Kirke, som blev bygget af munke i år 1200, er en af Danmarks ældste kirker. Vesterø Sdr. Kirke fra 1250 er ligeledes rødkalket og i kirkens hvælvinger kan I se smukke, sengotiske kalkmalerier fra 1500-tallet. Østerby Kirke er Læsøs nyeste kirke fra 1867, og blev oprindeligt opført som kapel. Alle tre kirker indeholder mange velbevarede, kulturhistoriske klenodier.

Find ny energi - forkæl jer selv med et saltbad

Saltholdige bade og skønne behandlinger i Læsø Kur

Læsøs moderne, nordiske kurbad, Læsø Kur er indrettet i den tidligere Vesterø Havnekirke. I disse smukke omgivelser kan I nyde en lang række bade med forskelligt saltindhold, spabade, et koldtvandsbassin samt sauna og dampbad. Nyd roen og udsigten i hvilerummet eller sænk jer ned i den varme, udendørs spa og nyd den friske havluft. I kan også forkæle jer selv med en afslappende massage, en saltinhalation eller en stimulerende behandling med øens råvarer, som fx Læsø salt, alger og ler. Fra glastaget i kirketårnet har I en skøn udsigt over klitlandskabet og havet. Læsø Kur har vundet oplevelsesprisen inden for kategorien wellness i både 2013 og 2014. Besøg Læsø Kur, en af de mest behagelige attraktioner på Læsø, når I trænger til ro og velvære.

På sejltur med Seadog

Den moderne passagerbåd Seadog tager jer med på oplevelsesture i det nordlige Kattegat fra Læsøs havne. Fra Vesterø kan I tage med på sælsafari, Sæl og Fisk-tur samt Nordre Rønner-tur, og fra Østerby kan I tage med på en 5 timers havfisketur. På fisketurene kan I leje fiskegrej ombord og købe udstyr som fx pirke ombord. I kan også chartre båden for en dag, hvis I ønsker at arrangere jeres helt egen tur eller hvis I er en større gruppe. Seadog kan medbringe 12 passagerer på hver sejlads, så bestil jeres tur i god tid.

Naturskøn og præmieret golfbane for alle

Golfspillere på den smukke seaside-bane

Uanset om I aldrig før har spillet golf eller om I er meget erfarne, er I velkommen hos Læsø Seaside Golfklub. Her kan I spille golf på en meget smuk 18-hullers seaside-bane eller på en 6-hullers par-3-bane – og alle kan finde udfordringer her. Banerne er omkranset af skov, lyngklædte klitter og søer. Efter spillet kan I slappe af i restauranten og nyde havudsigten. Golfbane er en af de mest populære attraktioner på Læsø. Den er blevet præmieret i Peugeots Golf Guide og fremstår som en af de bedste golfbaner i Danmark.

Kunst og kunsthåndværk

Besøg en af Læsøs mest farverige personligheder, kunstneren og pibemageren Anne Julie, i hendes galleri. Galleri Anne Julie er indrettet i Anne Julies gård, Højgården, og indeholder farverige malerier af blomster, naturlandskaber og klovne. Som noget nyt er Anne Julie også begyndt at lave kunsttryk med blomster og piber.

Læsø Glaspusteri er beliggende midt på øen i fredfyldte omgivelser. Glaspusteriet består af både en butik og et arbejdende værksted. I værkstedet kan I følge glaspusterens arbejdsproces på nært hold og se, hvordan den rødglødende masse bliver forvandlet til smukke og farverige glasgenstande. I den flotte, højloftede butik kan I blandt andet købe farvestrålende glas, vaser og fisk. Og alt glas i butiksudstillingen kommer fra egen produktion.

Lynggård Keramik ved Kærene er indrettet i et gammelt husmandssted med bindingsværk fra 1828. I de idylliske omgivelser kan I se spændende brugsgenstande i stentøj, som er inspireret af japanske og engelske pottemagertraditioner. I kan også købe flotte saltkar til jeres Læsø Salt her.

Oplev Læsø fra øens højeste punkt

Det røde udsigtstårn i Byrum

Har I lyst til at se Læsø lidt oppefra, kan I besøge det røde udsigtstårn i Byrum. Det 17 meter høje Læsø Tårneter bygget på bakken i Byrum i 1927 af den lokal Læsøboer Thorvald Hansen. Thorvald Hansen har selv støbt sokkel og sten til tårnet. Han hentede grus med en trillebør i grusgraven og brugte det til at støbe de halvrunde mursten til tårnet. Tårnet er placeret på en bakke og rager 26 meter op over havets overflade. Fra toppen kan I både nyde det milevide udsyn over Læsø og havet samt se forskellige mini-udstillinger i tårnet.

Tamme dyr, økologiske produkter og hjemmelavet is

Besøg en af de mest børnevenlige attraktioner på Læsø - Storhaven, hvor I kan kæle for gårdens tamme dyr, dyppe jeres egne stearinlys, male mel på stubmøllen og smage på de nye isvarianter.

Gårdens dyr udgør næsten en minizoo -de er alle tamme og vil gerne kæles for. Storhaven producerer forskellige kvalitetsprodukter, der alle er baseret på Læsøs natur. I møllerier maler gårdejeren Henning mel på elektriske stenkværne og i ismejeriet bliver den lækre Læsø Is til. Isen produceres med bær og frugter fra Læsø, økologisk mælk fra Thise og chokolade fra Belgien. Den økologiske hudplejeserie Morgenfruerne bliver også produceret her af gårdes frue. Produkterne bliver fremstillet ved hjælp af lokale ingredienser, blandt andet saltlage fra Læsø Saltsyderi, tang og urter. I kan købe Læsø Is, farverige stearinlys, nymalet Læsø bagemel og hudplejeprodukter fra Morgenfruerne i gårdens butik.

Læsø Rhododendronpark – en fryd for øjet

Besøg den smukke Læsø Rhododendronpark i udkanten af Østerby. Her kan I opleve tusindvis af rhododendronplanter, som blomstrer i strålende farver i maj og juni. Men haven er et besøg værd i hele åbningstiden, da den også indeholder en stor mængde af andre sjældne og interessante træer og buske, som fx lyng, azalaer og liljer. I kan gå rundt på stierne i den velplejede park og læse skiltene ved hver enkelt plante. Det er næsten uundgåeligt at blive inspireret her.