+45 98 49 92 64
Åbningstider

Læsø byder på mange dejlige badestrande for hele familien

Læsøs kyst er omkring 100 km lang og heraf udgør 25 km badestrand med rent og klart badevand. Her kan I bade, spille bold, surfe og slappe af på et tæppe på en varm sommerdag. En aftentur på stranden ved solnedgangstid er også rigtig hyggelig. Når vejret bliver for koldt til badning, kan I gå lange ture langs stranden og lede efter rav blandt sten og tang.Læsøs strande er meget forskellige – nogle er meget børnevenlige, nogle har høje klitter og en ligger på en ø.

Kongestranden ved Vesterø og Vesterø Syd

Børnevenlig sandstrand med klitter

Har I mindre børn med, kan Kongestranden anbefales til jeres strandtur. Kongestranden begynder ved Vesterø Havn og strækker sig hele vejen ned langs med Strandvejen. Her kan I nyde en flere kilometer lang bred, hvid sandstrand med klitter og lavt badevand. Faktisk er vandet lavt helt ud til tredje revle, og derfor er denne strand meget børnevenlig.

I den nordlige ende af Kongestranden er I tæt på butikker og spisesteder, og længere mod syd er stranden mere fredelig og omgivet af uspoleret natur. Her kan I nemt finde en fredfyldt gryde at slappe af i. Der findes flere adgangsstier til stranden, men har I kørestol eller barnevogn med, kan I med fordel benytte adgangsvejen ved Vesterø Kirke.

Det er meget populært at surfe og sejle i kavkajak ved Kongestranden.

Den øde ø Stokken

Ud for det sted, hvor Kongestranden ender mod syd, ligger øen Stokken. Stokken er en 5 km lang og smal ø, som ligger omkring 50 meter fra Læsøs fastland. For at komme over på Stokken, skal I gå gennem vandet og løfte jeres bagage op over overfladen. Efter denne passage bliver I belønnet med en lang sandstrand, uspolerede natur og rigtig god plads. Her kan I uden problemer finde jeres helt eget, uforstyrrede sted. Når I bader, skal I dog være opmærksomme på, at vandet hurtigt bliver dybt her. Det er meget populært for nye surfere at øve sig på surfkunsten mellem Læsø og Stokken, da det 50 meter brede farvand er både sikkert og lavvandet.

Bemærk, at den vestlige del af Stokken er fredet fra medio april til medio juli på grund af ynglefugle, som holder til her i denne periode.

Østerby Strand – tæt ved byens faciliteter

Den brede sandstrand ligger centralt i Østerby

Når I bor i sommerhus ved Østerby, kan I bade ved byens dejlige sandstrand, der ligger lige vest for havnen. Stranden består af fint sand og vandet er rent og klart, men bliver ret hurtigt dybt. Stranden ligger meget tæt på Østerbys butikker, spisesteder og iskiosker.

Hvidebakker - skøn, hvid sandstrand med klitter

Den dejlige badestrand i Hvidebakker

Stranden Hvidebakker ligger lige vest for sommerhusområdet Nordmarken på Læsøs nordkyst. Her kan I nyde den lange, hvide sandstrand, som er afskærmet af høje klitter. I klitterne finder I uden problemer en uforstyrret gryde at slappe af i. Stranden er børnevenlig, da vandet er lavt et godt stykke ud. Hvidebakker ligger i rolige omgivelser og er omgivet af smuk natur.

Storedal - dejlig sandstrand i en bugt

Lang, børnevenlig sandstand ved Vesterø Syd

Storedal Strand ligger på Læsøs nordkyst – med Læsø Klitplantage bag sig. Her kan I bade og slappe af på en lang og rolige sandstrand i naturskønne omgivelser. Stranden har ingen afskærmende klitter, men på en varm sommerdag er brisen også velkommen. Børnene kan lege i strandkanten, men vandet bliver hurtigt dybt her.

Danzigmann - en god strand for surfere

Stranden ved Danzigmann begynder øst for Østerby og strækker sig helt ud til Læsøs ende, Bløden Hale. Danzigmann er en sandstrand med sten og skaller, og bag stranden ligger de høje, forblæste klitter, hvorfra I kan nyde en virkelig god udsigt over området. På grund af blæsten er bølgerne ofte høje her, og de høje bølger giver gode udfordringer for den øvede surfer. Efter et blæsevejr kan I være heldige at finde rav på stranden her.