+45 98 49 92 64
Åbningstider

Sommerhus i Vesterø Syd på Læsø

Vesterø Syd er et populært feriemål på Læsø. Her ligger sommerhusene i den grønne natur, lige ved den børnevenlige sandstrand og tæt ved Vesterø.

Sommerhusområdet Vesterø Syd begynder syd for havnen i Vesterø og strækker sig hele vejen langs den smukke kyst og ned til øen Stokken. I Vesterø Syd ligger er sommerhusene idyllisk beliggende mellem træerne på den ene side af vejen, og på den anden side breder de fredede og let kuperede klit- og hedelandskaber sig ned mod vandet. Fra mange af sommerhusene langs Strandvejen kan I nyde den skønne havudsigt.

Kongestranden

Øens fineste sandstrand, Kongestranden, er flere kilometer lang og ligge langs med Strandvejen, der begynder i Vesterø og slutter ved Stokken. Stranden er meget børnevenlig, da vandet er rent og lavt helt ud til tredje revle. Så her kan børnene trygt lege i det lune, lave vand. Og I kan altid finde en læfyldt plet i de høje klitter med marehalm, som afgrænser stranden. Kongestranden byder også på gode muligheder for kite- og windsurfere. Ved P-pladsen på Kongevejen kan I benytte et toilet.

Stokken

I det sydvestlige hjørne af Læsø og Vesterø Syd finder I Stokken, også kaldt Knotten; en smal og langstrakt ø med klitter, marehalm og sandstrand, som ligger kun 50 meter fra Læsø. Når I skal over til Stokken, skal I krydse det lave vandet mellem Læsø og Stokken imens I bærer jeres forsyninger og strandudstyr hævet over vandet. Måske er I heldige at finde blåmuslinger undervejs.
Stokken byder på en 5 km lang sandstrand, Sdr. Nyland Strand, hvor I uden problemer kan finde et uforstyrret sted at slappe af. Men når I skal bade, skal I være opmærksomme på, at vandet hurtigt bliver hurtigt dybt her.
Da mange ynglefugle holder til på Stokken, er den vestlige del af øen fredet fra d. 15. april til d. 15. juli hvert år!

Aktiviteter i Vesterø Syd

Området er ideelt for badning og strandaktiviteter – både ved Kongestranden og på Stokken. Når I bor i sommerhus i Vesterø Syd er det også oplagt at cykle rundt i det naturskønne område eller ind til Vesterø, hvor I kan handle, tage på restaurant og café eller blot nyde stemningen i havnen imens I spiser en Læsø Is. Flere stedet mellem Vesterø Syd og Rønnerne, kan I leje islandske heste og deltage i rideture på Rønnerne eller i strandkanten. Er I interesseret i fugle, er Rønnerne også et besøg værd. En del af Nordre Rønner er et fuglebeskyttelsesområde med mange interessante fugle. I kan blandt andet se klyder fra udsigtstårnet Rønnertårnet.

Galleri Himmel på Jord

Bag Vesterø Syd kan I besøge Anne Julies galleri, Galleri Himmel på Jord, som er indrettet i en gammel grisestald. Navnet på galleriet afspejles i gulvet på galleriet, der er malet så det ligner himmelen. Anne Julie er kendt over hele verden for sine smukke piber, men hun skaber også smukke malerier og skulpturer, som I kan se i hendes galleri.

Saltsyderiet og Rønnerne

Saltsyderiet ligger en god cykeltur væk fra Vesterø Syd. Her kan I se, hvordan saltet bliver sydet i de åbne jernpander i sydehytterne. I kan selv udforske sydehytterne eller tage med på en rundvisning, hvor I også hører mere om saltet og sydeprocessen. I Saltsyderiets butik I købe en frisksydede Læsøsalt, som er produceret efter de gamle sydeteknikker, samt diverse andre saltprodukter. Saltet, som sydes i Saltsyderiet, udvindes fra naturområdet Rønnerne, som omgiver Saltsyderiet. I kan opleve sjældne planter og et væld af fugle på en udflugt til Rønnerne. I kan tage med Rønnerbussen eller med hestevogn eller selv ride i det skønne, fredede strandengsområde. Vil I gerne se Rønnerne lidt ovenfra, kan I gå op i udsigtstårnet ved Saltsyderiet.

Storhaven

Når I cykler fra Saltsyderiet mod Byrum kommer I til den meget børnevenlige seværdighed Storhaven. Her kan børnene boltre sig på en hoppepude, få en ridetur på islandske heste og klappe gårdens dyr.

Museumsgården

Lige uden for Byrum kan I opleve en af de bedst bevarede tanggårde på Læsø. Museumsgården, som er en del af Læsø Museum, er et gammelt Læsøhjem med intakt interiør, metertykt tangtag og en stubmølle. Besøg de gamle stuer og se udstillinger med malerier og Læsø-dragter. Følger I med på en rundvisning på stedet, kan I høre om gårdens historie, Læsøs tangtage og meget mere.

Tag på ferie i sommerhus i Vesterø Syd. Her får I fred og ro i naturskønne omgivelser, og samtidig er I tæt på den skønne strand, havnebyen Vesterø samt Læsøs mange seværdigheder.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse